Home   Huis en Omgeving

Huis en Omgeving

Wij hebben een vrijstaand huisje in de jaren ’60 gebouwd in de stijl van de jaren ’30. Ons huis staat in een levendige, groene en rustige wijk met ruim voldoende mogelijkheden om te spelen. Genoeg speeltuintjes, bosrand, Dok zuid (incl. bibbliotheek etc.) zwembad Malkander en kinderboerderij/speelparadijs Malkenschoten om de hoek. We hebben hier genoeg opties om ons te vermaken.

Wij vermaken ons heel erg graag buiten. Het maakt niet uit of dit nou in een speeltuin, het bos, bij de kinderboerderij of gewoon in de achtertuin is als we maar dikke pret hebben. Met heel lekker weer met emmertjes water naar buiten of met regenachtig weer een regenjasje  met leuke laarsjes in de plasjes stampen. Dit moet allemaal kunnen op z’n tijd. En niks is beter voor de kinderen hun weerstand dan frisse lucht.

Ook binnen hebben de kinderen de ruimte om te spelen en te delen. Voor verschillende leeftijden en ontwikkelingsfasen hebben we speelgoed. We mogen op de momenten dat we binnenshuis activiteiten ondernemen graag tekenen, kleuren, plakken, knippen, dansen, kruipen, rollen, lezen, liedjes zingen of iedereen lekker zijn gang laten gaan waar ze op dat moment druk mee zijn.

Wij hebben als uitdagend speelgoed een incrediblock(fisher price) die zich goed verleend voor de leeftijden 1,5- 6 jaar. Vele blokjes met figuurtjes of vormen erin maakt het extra interessant. Ook roll a rounds ballen passen bij de incrediblock en kunnen tevens gebruikt worden bij andere onderdelen van fisher price. Heel leerzaam en degelijk speelgoed. Ze hebben er tot nu toe allen veel plezier van. Ook houtenspeelgoed zul je bij ons vinden en is voor wel bijna alle leeftijden een plezier. Grote torens bouwen en dan omgooien of gewoon een treinbaan maken waar de trein overheen kan rijden.

Wij hebben  een ruime tuin van circa 75m2 met enkele borders gevuld met vaste planten en struiken. Ook is een border ingericht met tuinkruiden, aardbeien en in de toekomst komen daar kiwiplanten bij ( kunnen we lekker verse kiwi’s eten). Wij hebben ook een aantal huisdieren oa cavia’s (staan buiten in een hok) een kat en  goudvissen in de woonkamer. Als kinderen groot genoeg zijn betrekken wij ze graag bij de verzorging van de huisdiertjes. Ze mogen dan meehelpen met voeren of water geven.

Kleine kinderen die tussen de middag een slaapje nodig hebben geven wij, als het mogelijk is,  een eigen kamer om tot rust te komen. Wij geven bij voorkeur een kind een vaste slaapplaats en met voorkeur een gewoon bedje. Mocht dit niet lukken doordat bedjes bezet zijn hebben wij de mogelijkheid campingbedjes op te zetten. Alle bedden worden na gebruik dagelijks verschoond. Het dagelijks verschonen doen wij wegens hygiëne-voorschriften.

Wij maken in en rondom het huis gebruik van veiligheidshekjes, een babyfoon,  brandblussers, branddeken, rookmelders, tuinhekjes en op veiligheid gecontroleerd speelgoed.

Mocht u vragen hebben of nieuwsgierig zijn, laat het ons weten!

De Schaapjes

 

 
wordpress темы.