Home   Werkwijze

Werkwijze

Het is belangrijk dat kinderen die bij ons thuis komen compleet zichzelf kunnen zijn. Elk kind maakt zijn/haar eigen ontwikkeling door en daar wordt op ingespeeld.  Een kind zal zelf aangeven waar het aan toe is. Een kind uitdagen met een nieuw spel of speelgoed is goed voor de ontwikkeling. Wij werken voornamelijk met een pedagogisch beleidsplan waar spelen=leren in centraal staat. Als ouders suggesties hebben betreffende hun eigen kind zullen wij hiervoor open staan.

Wij gaan respectvol met uw kind om en geven hem/haar goede (christelijke) normen en waarden mee. Dit zullen wij nooit afdwingen, maar op een speelse en toch vrijblijvende manier brengen. Wij vinden dit belangrijk bij de opvoeding en ontwikkeling van een kind. Dit geldt ook voor hoe een kind naar anderen is, en behandeld zou moeten worden door anderen.

Wij zijn open, eerlijk, transparant en duidelijk naar zowel het kind als de ouders. Communicatie tussen de ouders, gastouderbureau en de gastouder is zeer belangrijk om een goed beeld over een kind te verkrijgen. We ervaren dat dit soms ook als een moeilijk onderdeel ervaren wordt. Hiervan zijn we bewust en zullen hier te allen tijde naar handelen.

Fijn!Wij werken samen met onder andere gastouderbureau “Bij de hand” uit Epe en gastouderbureau Fijn! uit Vaassen. Deze samenwerkingsverbanden bevallen erg goed. Mochten er vragen zijn of wilt u informatie over het gastouderbureau  zullen zij u graag willen helpen.

Uiteraard is Het Schapenhuys volledig gecertificeerd en in het bezit van de benodigde BHV en EHBO diploma’s. Wij zijn ingeschreven in het LRK zodat u recht heeft op kinderopvangtoeslag.

 

 
wordpress темы.